FixadRadRecess2-01.png

1/7

RECESS.

KONCEPT

Materialproverna och hur ljuset lyser igenom dem.

Delarna till kaffebiokompositen, vilket är pressad kaffesump och biokomposit.

Första 3D-utskriften i biokomposit blev konceptets sittdel. Detta för att kunna göra användartester.

Materialproverna och hur ljuset lyser igenom dem.

1/6

Bullrigt, mycket folk, stressig miljö. Det är så det ser ut på många kontor i dagsläget. Var finner ni lugn på er arbetsplats?

 

Möbeln Recess ger dig en möjlighet att dra dig undan den hektiska kontorsmiljön, och skapar ett rum för att luta dig tillbaka och samla ny energi.

 

 

 

 

När du behöver någonstans att samla tankarna och koppla av under jobbdagen, eller bara någonstans att sitta och prata med en kollega så finns Recess där och du kan vila ögonen på ett egentillverkat mönster av kaffe och biokomposit.  

Och istället för att sätta upp avskärmningsväggar eller gå till ett café för en lugn stund så står Recess på plats i kontoret.

Nu blir det lättare att ta en paus i ditt arbete, för att samla ny energi. Var med i utvecklingen för en socialt hållbar kontorsmiljö.

Möbeln är uppbyggd av ett sammansatt tåligt skivmaterial i väggarna för lätthet och styrka. Recess kantiga utseende bryts av med det pressade kaffematerialet som även ger ett intressant blickfång när man sitter i möbeln. 

Biokompositen används här i den unika sitsen, i taket där den blandats med kaffe för ett spännande ljusinsläpp samt den avskärmande väggen på baksidan av produkten.

 

Övriga material:

Skivmaterial (Re-board, MDF, furu)

Kaffekomposit (egentillverkad)

Ben av pulverlackerat stål

PROCESS

Kajsa Niklasson

Karolina Reit

Sofidar Sofee

Rhode Öster Forsberg